Blog

2014-04-29 12:50:49

Anyák napjára a nagyiknak ajándékot adni mindig olyan nehéz. Fontos, hogy saját készítésű legyen, na és persze mindig kell egy új vers is. Szeretnénk valami nagyon klasszat alkotni, de minden évben valami újat kitalálni egyre komolyabb feladatnak tűnik. Ez lesz a 15. anyák napjánk amire a nagyiknak készülünk, és 4 gyerek mellett azért az sem felejthető szempont, hogy relatív gyorsan és egyszerűen elkészíthessük a meglepit. 

A neten keresgélve ezeket találtam, megmutatom, hátha segítség Nektek is. Van köztük teljesen egyszerű és egy kicsit bonyolultabb is. Egyébként van valami ötletetek, amit megosztanátok velünk? 

        

forrás: pinterest

A szívecskéset, a tenyereset és a fotólógatósat már megcsináltuk, mindegyiknek iszonyatosan örültek. De talán a kedvenc a sok szívecskés volt. Belevágtunk egy szép dobozba rengeteteg szívecskét, és mindegyikre ráírtunk egy olyan valamit, amit nagyon szeretünk a nagyinkban. Nem feltétlenül tulajdonságra gondolok, hanem például egy olyan szokás amit hozzá köthető, vagy egy jól sikerült, emlékezetes kirándulás, vagy egy mondat, egy mimika...anyukáink arcát érdemes nézni, amint szépen sorban elolvasgatják ezeket...felejthetetlen!

 

2014-02-03 20:00:00

Most pedig lássunk, mit lehet alkotni a fiúknak! Van új a nap alatt a szokványos király, Pókember, kalóz körön túl is! Tetszik? Lelkes anyukák munkára fel!

http://babyccinokids.com/blog/2012/10/30/last-minute-halloween-costumes/

http://mypoppet.com.au/2011/10/how-to-easy-bat-wings-for-halloween-or-dress-ups.html

 

http://mermagblog.com/2013/11/01/halloween-2013/

http://madebyjoel.com/2011/10/modular-leg-bands-how-to-on-etsy.html

http://tatertotsandjello.com/2011/03/guest-project-dragon-tails-sewing.html

http://sewingin-nomansland.blogspot.hu/2010/10/rocket-man-little-boys-space-party.html

forrás: Pinterest

2014-02-02 16:04:52

Én ki nem állhatom. Valamilyen, számomra ismeretlen oknál fogva kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy megint jelmezt kell farigcsálnom a gyerekeknek. Félreértés ne essék, nem a bütyköléssel van problémám, azt kimondottan kedvelem... egyszerűen csak a kötelező beöltözést érzem egy púpnak a hátamra. Persze cukik a kölykök mindenféle őrült jelmezbe öltözve, mégis...Na, mindegy. Kötelező. Még jó, hogy a nagy gyerekeimnek már nem kell az iskolában jelmezt készíteni, csak a kicsiknek. Visszanézve a nagyok farsangi fotóit, elkap minket a röhögőgörcs. Milyen CSÚCS ötleteink voltak...aranyhal, dobókocka és még sorolhatnám! Mindig saját magunk által készített jelmezeik voltak...szegények::):):)

Nem tudom, Ti hogy álltok az idővel és a feladatokkal, gondoltam, összegyűjtünk egy-két jelmez ötletet, hátha tudunk segíteni. Bogarásszatok kedvetekre! Ha van ötletetek bátran küldjétek el nekünk!

Mai összeállításunk kimondottan kislányoknak szól.

  

forrás: Pinterest

 

2014-01-21 14:27:39

 

A 2014-es év első könyvajánlója Kaposi Ildi könyvguru tollából, a Nemunatkozom blog szerzőjétől. 

 

            

Aino Havukainen és Sami Toivonen képeskönyvei Finnországban nagy kedvencek. Itt Magyarországon talán első ránézésre furának tűnnek a könyv rajzai, de ha belelapozunk bármelyikbe, biztosan belopja magát a szívünkbe!

Tatu és Patu két kiváló intelligenciával rendelkező, és remek humorral megáldott rosszcsont. Folyton valami újdonságon jár az eszük, és azon, hogy hogyan lehetne javítani a világmindenség egyenetlenségein. A fura találmányok könyvében például egy sor olyan problémára találnak zseniális megoldást, ami bárkivel előfordulhatnak. Kitalálják a reggeli ébresztőgépet, ami az ébresztéstől az indulásig mindent megcsinál helyettünk. Még a feleslegesen felkerült sminket is letörli. Vagy bemutatják a fejünkön viselhető, felfelé meredő kulcs praktikus felhasználási módozatait. Az altatókönyvben egy kislányt kell álomba ringatniuk, ami két gézengúznak nem is olyan egyszerű. Ők azonban kitalálják a világ legrosszabb meséjét, hátha ettől elálmosodik Emese.

Együtt nevetős könyvek ezek a javából, közben mégis komolyan veszik a gyermeki képzeletet, azt, hogy a kicsiknek olyan kérdései vannak, ami nekünk felnőtteknek már túlságosan természetesek. Rengeteg apró dolog van a képeken, lehet bogarászni a részletek között, hosszú időre le tudja kötni a kicsiket. Minden oldalnak más a dinamikája, támogatva a mai vizuális kultúra népszerűségét. Ötletes, kreatív, és sokszor újraolvashatók együtt, vagy önállóan is, igazi jó gyerekkönyvek!

A sorozatban megjelent:

Tatu és Patu fura altatókönyve

Tatu és Patu az űrpilóták

Tatu és Patu a szuperhősök

 

2014-01-12 22:47:16

Szépen, lassan próbálunk újra visszaszokni a normális, mármint munkával, sulival, ovival teli hétbe...hát nem egyszerű. A Molymi is ébredezik karácsonyi álmából, próbáljuk rendezni sorainkat, rengeteg ilyenkor a háttér teendő, amit Ti, a vásárlók nem is láttok. Könyvelési papírok összerendezése, az előző év eredmény kimutatásai, leltár készítés, 'már régen meg kellett volna csinálni' teendők egész sora, az előző év átgondolása, régi beszállítókkal való egyeztetések, új beszállítók felkutatása, és persze az új évi tervek kigondolása. 

Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen rengeteg ötletünk, célunk van. De csak szépen sorjában...

Itt a blogon szinte csak teendő van. Hiszen még nagyon gyerekcipőben jár. Meg kell találnunk a hangunkat, a stílusunkat, a céljainkat. Szeretnénk rendszeresen jelentkezni, szeretnénk ha naponta olvasnátok minket. Gondolatainkat témakörökbe csoportosítanánk. Folytatjuk könyvajánlónkat, vendégszerkesztőnk Kaposi Ildi (http://nemunatkozom.blogspot.hu/) segítségével, tesztelünk játékokat, felkutatunk gyerekprogramokat, bemutatunk klassz kreatív kütyüzős ötleteket, és igazából nyitott szemmel járunk a világban. Mindent, amit tapasztalunk megosztunk Veletek. De ehhez a segítségeteket szeretnénk kérni. Kérünk Titeket, hogy osszátok meg velünk véleményeteket.  Akár jó, akár rossz. Így fejődünk, így haladunk előre. 

Facebook táborunkat jó lenne növelni:):):) Fogunk játszani még biztos, érdemes szeretni minket. Sok klassz ötletet osztunk meg ezen a közösségi oldalon, fontos eszközünk a Veletek való kommunikálásban. Segítsetek nekünk! 

2014 -ben még több zseniális könyvet és játékot hozunk el Nektek. Bővítjük kínálatunkat, új márkákkal szélesítjük a termékspalettánkat. 

Nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik rendszeresen járnak hozzánk, és nálunk vásárolnak, ezért dolgozunk egy törzsvásárlói program kialakításán. Nemsokára érkezik, ígérjük!

És még valami, nagy meglepetés érkezik...de erről majd később. 

Hát ennyi lenne. Épp elég. Zárszóként de nem utolsó sorban, hálásak vagyunk Nektek, hogy velünk tartotok ezen az úton.

 
2014-01-01 22:09:00

 

2013-12-20 22:56:00

Megvan minden ajándék? Be is csomagoltál már? Ha még nem, akkor itt van egy-két ötlet! Klasszikus, modern, pöttyös, szalagos, egyszerű vagy csicsás, szaloncukor vagy doboz alakú ...biztosan találsz kedvedre valót. Hosszúak még az éjszakák:):):) Jó munkát!

forrás: Pinterest

 

 

 

2013-12-13 23:45:01

Kényes téma, megdöbbentő statisztikák, rémült gyerekszemek...ez jut eszembe mikor a családon belüli erőszakról beszélünk Magyarországon. Itt a lehetőség, tegyünk ellene! Mondjunk nemet a gyerekek és a nők ellen elkövetett fizikai és leki terrornak! Támogassuk az Eszter alapítványt! Adjuk meg minden gyerekeknek az esélyt egy boldog élethez! Mi kizárjuk az erőszakot a kis virtuális boltunkból! Zárjátok ki Ti is!

2013-12-13 13:03:41

Szoktatok sütni karácsonykor? Mézeskalácsot, bejglit, aprósüteményt? Nálunk mézeskalács házikó mindig készül, bár bevallom, hogy mostanában az Ikea dobozos szettjét igencsak kedveljük... mármint én. A falak, a tető már kész, csak összeregasztani és dekorálni kell. Aztán persze, muszáj egy óriás adag mézeskalács tésztát is bekeverni, de azokból márcsak karácsonyfa díszek lesznek ( meg nassolnivaló:):), amit ki kell tenni az angyaloknak, hogy elvihessék a karácsonyfa díszítéshez. Próbáltátok már franciadrazséval dekorálni a kiszaggatott formákat? Gyönyörűek lesznek! Színes, vidám és finom, ahogy megsül a csoki a sütőben. Összegyűjtöttem egy-két ötletet, hátha kedvet kaptok a hétvégi sütéshez! Advent harmadik vasárnapja közeleg!!!

 

forrás: pinterest

 

2013-12-12 17:00:00

Ezeket a gyönyörű karácsonyi házikókat nézzétek! Letölthető sablon, még elkészíthető! Akár gyerkőccel is! Egy színes, egy pedig a klasszikus arany színt kedvelőknek:)!

 

                         

 

Forrás: 

http://neighborhood.vivint.com/good-neighbor/build-your-own-neighborhood-house-4/?EXID=18485

http://mermag.blogspot.hu/2012/12/christmas-village-with-tissue-boxes-and.html

 

 

Kosár
0 árucikk
Ajándékutalvány